Pro-Mil

Ruđera Boškovića 20, 42000 Varaždin
Hrvatska

Tel: 042 203 981 / 233 971
Email: info@pro-mil.hr

Naslov knjige: Informatika/računalstvo 1 i 2, udžbenik

Informatika/računalstvo 1 i 2, udžbenik

udžbenik za 1. i 2. razred općih, jezičnih, klasičnih, prirodoslovnih i programe A i C prirodoslovno-matematičkih gimnazija te za 1. i 2. razred strukovnih škola

287 str, cijena:18,95 EUR
Više informacijaPogledaj


*) 1 EUR = 7,53450HRK

Sadržaj

e-učenje

 

Sustav za e-učenje

Sustav za e-učenje

Sustav za e-učenje

 

Sustav „e-u elektronički udžbenici“  je sustav za e-učenje (e-learning) koji je u potpunosti razvijen u Hrvatskoj a omogućuje prezentaciju udžbeničkog sadržaja na mrežnim stranicama te interakciju između profesora i studenata, odnosno nastavnika i učenika. Funkcionalnosti sustava primjenjive su za sve ustanove koje se bave obrazovanjem, a u uporabi je od školske godine 2014./2015.

Sustav e-u elektronički udžbenici ima sljedeće funkcionalnosti:

  • unos sadržaja u sustav (direktno unošenje ili kopiranje (copy/paste) u lekciju, uz lekciju je moguće dodati popratne sadržaje  poput prezentacija, teksta, tablica, baza podataka, videa, i sl.)
  • kreiranje udžbenika na temelju unesenih materijala (jedna lekcija može se koristiti u više različitih elektroničkih udžbenika)
  • formiranje razreda ili grupa studenata/polaznika
  • administriranje korisnika (unos korisnika i dodjeljivanje prava korisnika – administrator, profesor, student…)
  • zadavanje praktičnih zadataka (projekata) pojedinoj grupi – nastavnik/profesor zadaje zadatak uz koji može priložiti datoteke, a učenik/student nakon prijave u sustav otvara zadatak, rješava ga te vraća nastavniku/profesoru preko sustava Nastavnik/profesor u svakom trenutku  ima uvid tko je poslao rješenje kao i uvid u priložene datoteke s rješenjima
  • zadavanje testova za ponavljanje ili ispit znanja – na temelju unesenih pitanja nastavnik/profesor formira testove za ponavljanje ili ispiti znanja. Učenik/student nakon prijave u sustav ima pregled zadanih testova i rok za rješavanje pojedinog testa. Nakon što učenik/student preda test, odmah dobiva rezultate testa i pregled rješenja tj.  točnih/netočnih odgovora, broj bodova i ocjenu
  • razmjena poruka među korisnicima
  • webinari - predavanja i konferencije na daljinu. Sudionici se prijave i aktivno sudjeluju na predavanju/konferenciji. Cijelo predavanje/konferencija mogu se snimiti te naknadno prikazati. Primjer oglednog webinara možete pogledati ovdje

 

Sustav se koristi na mrežnoj stranici tako da je dostupan za uporabu u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta i uređaja koji ima pristup internetu. Korisnici se u sustav prijavljuju pomoću elektroničkog identiteta (AAI@EduHr), a oni koji ga nemaju koriste parametre koje dodijeli administrator sustava (PRO-MIL).

Za više detalja o mogućnostima e-udžbenika i e-priručnika možete pogledati promotivni video

https://youtu.be/exL5Dv5NTxQ

http://www.youtube.com/watch?v=yUWmpN16u5Y

https://youtu.be/nh4saqUx8Vc

Sustav se može koristiti za internu edukaciju kao i za projektne timove i rad na zajedničkim projektima. Svaki sudionik projektnog tima unosi svoj dio materijala u sustav, nakon čega se ti materijali spajaju u cjelinu i prezentiraju naručitelju projekta. Prednost ovog sustava jest u tome što na jednom mjestu i u jednom sučelju imate kompletnu dokumentaciju: opis projekta, prezentacije, video zapise, snimke … I sve je dostupno na mreži s bilo kojeg mjesta – ne morate dokumentaciju nositi sa sobom. 

Za potrebe projekata financiranih od strane EU fondova možemo posebno dizajnirati i prilagoditi sustav ili po potrebi napraviti novi.

Sustav je u cijelosti naš proizvod te se može prilagoditi dodatnim zahtjevima korisnika.

Imate li dodatnih pitanja ili ste zainteresirani za korištenje ili kupnju sustava kao i korištenje pojedinih elektroničkih izdanja, molimo da nas kontaktirate na brojeve telefona 042-233-971, 042-203-981 ili putem e-pošte na info@pro-mil.hr ili udzbenici@pro-mil.hr. Vrlo rado ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja te prema dogovoru prezentirati sustav u Vašem okruženju.Ukoliko želite raditi vlastita elektronička izdanja (priručnike, knjige, udžbenike) i objaviti ih i koristiti putem našeg sustava, molimo da nam se javite telefonski ili mailom. 

 

Primjena sustava:

Elektronički udžbenici i priručnici  www.e-u.hr
e-u INFO GIM e-u INFO EKAP

e-u INFO STRUK

 e-u INFO UGO-TURS e-u INFO OLUS ECDL elektroničko izdanje
elektronički udžbenik informatike
za gimnazije elektronički udžbenik informatike
za ekonomiste,
komercijaliste,
administratore i
prodavače

 elektroniči udžbenik informatike/ računalstva
za strukovne
škole


elektronički udžbenik informatike
za turističke i
ugostiteljske škole
pomoćno nastavno sredstvo elektronički priručnik informatike/ računals
 priručnik za polaganje ECDL ispita
elektroničko izdanje

 

Projekti Elektrostrojarske škole Varaždin

  http://eucenje.ess.hr